Hatha Yoga (Klassieke Yoga)
 

De Hatha yoga les is een fantastische manier om yoga te leren, door tijd en aandacht te besteden aan yogaoefeningen, ademhaling en meditatie.

Elke houding bestaat uit 4 momenten:

  1. Voorbereiding: in een rustige, neutrale houding probeer je in het hier-en-nu te zijn.
  2. Aannemen: op vloeiende, natuurlijke wijze beweeg je je naar de houding. Zonder forceren. De lichamelijke prestatie is onbelangrijk. Dat je jezelf tot een krakeling kunt vouwen is leuk, maar het wordt pas yoga als de ervaring voorop staat.
  3. Aanhouden: al ademend blijf je enige tijd in de houding, de spanning over je spieren spreidend. Zo blijf je alert.
  4. Waarneming: in een rusthouding ga je na wat de uitwerking van de houding is. Doorgaans neem je asana's (= houdingen) meerdere keren aan. Zo wordt de houding eigen en is het eenvoudiger om je er volledig op te concentreren. Het wordt een houding van lichaam én geest. 

 Hatha yoga wordt in stilte gedaan.

Eventuele vragen worden beantwoord na afloop van de les onder het genot van een kopje thee.

Hatha yoga bij Pilago

Yoga, Pilates, Massages, Workshops in Wijk bij Duurstede in de buurt van Cothen, Langbroek, Rijswijk, Doorn, Maarn, Werkhoven en Odijk

Onze lessen: (Power)Yoga/Pilates, Yin Yoga, Do-in (yoga) en Hatha Yoga en pilago/pilates. Ook spirituele therapieen tegen Trauma's zoals (I.E.T. Therapie, Brainspotten en Access bars therapie), gewichtsconsulten en vele soorten massages.