Surya Yoga 
 

 

Surya Yoga is de yoga van het licht en de zon. Dit om ons lichaam en geest flexibiliteit en energie en verlichting te geven. Het is een combinatie van vele soorten yoga.

Wat als de meest krachtige kracht voor het activeren van alle yogapraktijken even duidelijk en zichtbaar was als de zon? Het is een feit, dat is het. De zon, goed begrepen, is niet alleen een uiterlijke maar een innerlijke energiebron, die het allerhoogste licht van yoga weerspiegelt, zowel in ons eigen hart als in de wereld van de natuur om ons heen.  

De zon is de krachtigste invloed in de natuur, verantwoordelijk voor het licht waardoor al het leven op aarde functioneert en de zwaartekracht ondersteunt waardoor de aarde draait. De zon is de heerser van ons zonnestelsel en alles wat erin gebeurt. Maar hoewel we allemaal het zonlicht elke dag kunnen verwelkomen, beschouwen we zelden de spirituele realiteit van de zon of eren we de heilige aanwezigheid en de hogere geest erachter. Wij beschouwen het zonlicht als vanzelfsprekend of waarderen het omdat het ons een betere gezondheid of een alternatieve energiebron biedt!  

Als we echter naar traditionele culturen vanuit de hele wereld kijken, ontdekken we een sterk bewustzijn van de zon als een spirituele kracht en een geheime doorgang naar een hogere realiteit. We nemen nota van uitgebreide religieuze, yoga-, astrologische en sjamanistische tradities die de zon op verschillende manieren respecteren en trachten de wijsheid en gratie achter haar uiterlijke vorm te begrijpen, intuïtief door de zon de allerhoogste kracht achter alle bestaan. De Vedische Yoga is een "Yoga van het licht", wat ook een "Surya Yoga" of "Yoga van de Zon" is. 

Vedische Dharma (In het hindoeïsme heeft de term Dharma vooral betrekking op het juiste handelen, op de juiste tijd, op de juiste manier en om de juiste redenen volgens de universele wetten van de menselijke natuur wat tot tevredenheid, geluk en voorspoed zal leiden.) is waarschijnlijk ons best bewaarde oude systeem van de oorspronkelijke religie van het licht en de zon. De zon is de zichtbare weergave van de godheid, het ware gezicht van de goden. De zon is het grote symbool van het zelf, de geest of de goddelijke aanwezigheid in de wereld Atman (betekent: zelf, ziel, diepere essentie van ik, bewustzijn).

 

Zumba, Yoga, Pilates, Massages, Workshops in Wijk bij Duurstede in de buurt van Cothen, Langbroek, Rijswijk, Doorn, Maarn, Werkhoven en Odijk

Onze lessen: Pilates, Vinyasa Yoga, Yin Yoga, Do-in (yoga), Surya Yoga, Hatha Yoga, BodyShape, Zumba en Pilates. Ook Reiki, Hifu, compressie therapie, IET® -werken met engelen-, gewichtsconsulten en veel soorten massages.