Brainspotten

Wat is brainspotting?

Elke levensgebeurtenis die lichamelijk of emotioneel letsel veroorzaakt, waarbij iemand zich door pijn of verdriet overweldigd voelt, machteloos of gevangen, kan zich ontwikkelen tot een blokkade in ervaring. Dit trauma wordt vastgehouden in je lichaam en in je geest.

Brainspotting is een therapievorm die helpt bij het verwerken van deze trauma's en bewuste en onbewuste blokkades die je kwaliteit van leven en functioneren op een negatieve manier beïnvloeden. Bij brainspotting worden de gebieden in de hersenen bereikt, die zich aan je cognitieve en verbale bewustzijn onttrekken. Brainspotting is laagdrempelig en bijzonder effectief. Het helpt onder andere bij de verwerking van angstaandoeningen (bijvoorbeeld faalangst), autistische aandoeningen, bij lichamelijke klachten, stress gerelateerde klachten, verslavingen,  ADHD, hechtingsproblemen en overige blokkades die je belemmeren in je functioneren. Deze psychotherapeutische methode verbetert ook de prestaties van personen die onder hoge druk moeten presteren, denk aan bijvoorbeeld kinderen op school, executives, sporters en artiesten.

Brainspotting kan zowel op zichzelf staand als in combinatie met en als aanvulling op andere therapievormen worden gebruikt. 

Wanneer je ergens over praat, kijk je naar een bepaald punt. Als je ogen op dat punt worden vastgehouden, worden juist die gebieden in de hersenen en in je lichaam gestimuleerd waar onverwerkte informatie (lees: blokkades) ligt opgeslagen, waardoor die zich gaan oplossen. Waar je naar kijkt, bepaalt hoe je je voelt op dat moment.

Brainspotting is:

“Waar je naar kijkt, bepaalt hoe je je voelt op dat moment.”

Hoe werkt Brainspotting?

Brainspotting werkt in op het diepste gedeelte van je hersenen en lichaam door de directe toegang tot autonome en limbische systemen in je centrale zenuwstelsel. Brainspotting ondersteunt daarmee de klinisch helende relatie tussen jou en je therapeut. De therapeut neemt daarbij de plek in van een volwassen, verzorgende, helende aanwezigheid waarbij je je veilig, gehoord, geaccepteerd en begrepen voelt. 

Voor wie is Brainspotting geschikt?

Brainspotting is geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden. Brainspotting kan zowel op zichzelf staand als in combinatie met en als aanvulling op andere therapievormen worden gebruikt. Het kan bijvoorbeeld een aanvulling zijn op lichaamsgerichte therapieën als fysiotherapie, acupunctuur, hapotonomie, chiropractie en bio-feedback. Ook is brainspotting een aanvulling bij diverse coachingstechnieken die zich richten op angsten (bijvoorbeeld faalangst) en andere psychische blokkades. Brainspotting werd in 2003 bij toeval ontdekt door David Grand Phd.

Tarieven

Proefsessie  45 min.  € 30,- 
Standaard sessie  60 min.  € 60,-
5-rittenkaart  5 x 60 min.  € 270,-

Incl. 21% btw